Pragma Helsinki

Pragma Helsinki syntyi tarpeesta luoda kestäviä toimintamalleja yhdessä taiteilijoiden kanssa. Autamme asiakkaitamme toteuttamaan ammatilliset unelmansa kulkemalla heidän rinnallaan tarpeiden tunnistamisesta aina raportointiin saakka. Meillä on näkemys siitä, kuinka taiteilija saavuttaa visionsa ja tavoitteensa tehokkaasti, taiteellisesta sisällöstä tinkimättä. Taiteilija saa meistä pragmalaisista itselleen ammattitaitoisen kumppanin, jonka käsiin luottaa niin tuotannolliset, hallinnolliset kuin myynnillisetkin tehtävänsä.

Pragma Helsingin ensihetkistä saakka, oli selvää, että meille kaikille tuottajille on tärkeää tunnistaa yhteiset arvomme ja nojata päätöksissämme niihin. Arvokeskusteluissa nousi toistuvasti esiin seuraavat sanat: kumppanuus, ammattimaisuus, avoimuus, inhimillisyys ja luotettavuus. Näiden arvojen varaan olemme rakentaneet Pragman toiminnan ja haluamme viestiä niitä kaikessa tekemisessämme. Nyt ja tulevaisuudessa. 

Pragma Helsinki on syntynyt Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten kaksivuotisesta kehittämishankkeesta. Hanketta tuki opetus- ja kulttuuriministeriö.


Nea Granlund

Nea on kokenut tapahtumatuotantojen, myynnin ja esittävän taiteen ammatilainen. Pragmassa hän vastaa myynnistä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Tanssin ja sirkuksen lisäksi, hänen sydämensä sykkii erityisesti rescue-koirille, flamencolle, suurkaupungeille ja salmiakille. Jos törmäät Neaan, muista moikata – Nea on superverkostoituja!

Salla Kurronen

Salla on tuottaja, jolla on kokemusta eri kulttuurin ja taiteen aloilta. Hänen ensirakkautensa oli nykysirkus, mutta vuosien saatossa hän on erikoistunut laajemmin esittäviin taiteisiin, festivaaleihin ja laajoihin kaupunkitapahtumiin. Sallan sydän sykkii kauniille vintage-sisustukselle, suomalaisille metsille ja järvimaiseman tyyneydelle.

Essi Brunberg

Essi on tiedottaja, viestinnän ammattilainen ja kääntäjä, joka on työskennellyt esittävän taiteen kentällä niin festivaalien, tapahtumien, yksittäisten esitysten kuin julkaisujenkin parissa. Essin sydän sykkii kissoille, teelle, pöytäroolipeleille, sekä representaation ja inklusiivisuuden edistämiselle.


Taiteilijoiden ajatuksia työstämme

Pragma on tuonut tärkeän, uuden ja pitkään kaivatun tuotantomallin esittävän taiteen kentälle, eläköön se kauan!

– Sanna Kekäläinen, Kekäläinen & Company

Olemme olleet alusta asti Pragma Helsingin asiakkaita. Yhteistyö on ollut ystävällistä, sujuvaa ja asiantuntevaa.

– Päivi Aura, Auraco

MimoArt Company on saanut Pragman ensimmäisinä asiakkaina niin kehittyä ja kasvaa kuin olla kehittämässä ja kasvattamassa alalle jotain uutta. Pragma on kirkkaalla visiollaan ja asiakkaan tarpeita kuuntelevalla, luotettavalla otteellaan noussut nopeasti alan merkittäväksi ja suuntaa näyttäväksi toimijaksi. Pragman tarjoama asiantunteva ja monipuolinen omistautuva kumppanuus on ollut ensiarvoisen tärkeää nuoren mutta kunnianhimoisen vision omaavan Companyn alkutaipaleella.

– Mimosa Lindahl, MimoArt Company

Pieni vapaan kentän ryhmämme päätti sijoittaa yksittäisestä projektiavustuksesta siivun strategiatyöskentelyn nostamiseen uudelle tasolle.

Tapasimme Pragman kanssa vajaan vuoden verran kerran kuussa. Työskentely oli joustavaa ja pöydälle nostimme aina sillä hetkellä akuuteimman asian. Työskentelimme muun muassa seuraavien aiheiden parissa: strategiatyö, myynnin edistäminen, yksittäisten teosten markkinointitekstit, apurahat toiminta- ja kehittämisavustuksineen.

Työskentelimme etenkin Nea Granlundin kanssa, ja olimme vaikuttuneita siitä, kuinka nopeasti hän otti haltuun joka kerralla muuttuvat asiat laidasta laitaan vankalla ja laaja-alaisella asiantuntemuksella ja määrätietoisella otteella. Koimme saavamme apua niin suuriin linjoihin kuin pieniin, mutta tärkeisiin yksityiskohtiinkin. On hienoa, että projektirahoituksemme päätteeksi voimme jatkaa asiakkuutta tarpeen ja resurssien mukaan yksittäisten konsulttikertojen muodossa.

– Recover Laboratory